Мъж, заплашвал Байдън, застрелян при обиск на ФБР

0

Операция на ФБР завърши със смъртта на мъж, заплашвал президента Байдън и официални лица

Драматично развитие на случая с онлайн заплахи срещу президента Джо Байдън и други високопоставени официални лица води до смъртта на заподозрян мъж. Агенти на Федералното бюро по разследвания (ФБР) осъществяват акция в дома на Крейг Робъртсън в южната част на Юта, само няколко часа преди планираното посещение на г-н Байдън в региона.

По наказателното обвинение Робъртсън е обвинен в публикуването на заплахи в социалната мрежа Facebook, насочени към Джо Байдън и прокурор, който води наказателни обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп.

Инцидентът се случва около 06:15 ч. местно време в град Прово, Юта, когато агентите се опитват да изпълнят заповед за арест на Робъртсън. Това става важно поради предстоящото посещение на Джо Байдън в региона.

Въпреки желанието за повече информация, представители на ФБР отказват да коментират подробности от операцията.

Според обвинението, Робъртсън е публикувал в социалната мрежа Facebook заплахи за убийство на Джо Байдън и Алвин Браг – окръжният прокурор на Манхатън, който води разследване за парични сделки, свързани с бившия президент Тръмп. Също така се твърди, че Робъртсън изпраща заплахи и към други ключови фигури, включително главния прокурор на САЩ Мерик Гарланд и главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс.

Самият Робъртсън не се притеснява да публикува шокиращи съобщения, включително: „Чух, че Байдън ще дойде в Юта. Изкопавам стария си костюм и почиствам праха от снайперската пушка М24“ Този коментар е само част от серия от насилствени и заплашващи публикации в неговите профили в Facebook.

Според обвинението Робъртсън става известен на федералните агенти през март след публикуването на заплахи в Truth Social – социалната мрежа, собственост на Доналд Тръмп. Компанията предупреждава Националния център за управление на заплахите на ФБР.

След като федералните агенти посещават Робъртсън, той твърди, че публикацията му е била „мечта“ и изпраща агентите с думите: „Свършихме тук! Не се връщайте без заповед!

След инцидента с агентите, Робъртсън продължава с провокациите, като споделя снимки в камуфлаж от срещата си с тях и многократно заплашва държавни служители.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук