„Медика“ иска да купи терен, ще гради 4-етажен паркинг

0
Снимка: Google

УМБАЛ „Медика Русе“ е заявила желание да закупи терен, върху който да изгради 4-етажен паркинг.

Това става ясно от докладна записка на кмета Пенчо Милков до Общинския съвет. Теренът се навира в ж.к. „Здравец Изток“, ул. „Нови сад“ №27. В там има двуетажна къща, със застроена площ от 301 кв.м. и игрище за футбол. Пазарната му стойност е 538 000.00 лева. Със свое решение от м. юни т.г. Общинският съвет е дал съгласие за премахване на сградата, както и на игрището. На тяхно място УМБАЛ „Медика“ иска да изгради паркинг на 4 нива.

„С оглед задоволяване на обществените нужди на живущите в Община Русе, гр. Русе, кв. „Здравец – Изток“, както и на непостоянно присъстващите посетители на локацията, теренът, предмет на заявителският интерес е особено подходящ, тъй като е в близост до входовете на сградите на лечебните заведения и по този начин ще бъде сведен до минимум маршрута на болните пристигащи с МПС, за предоставяне на медицински услуги, както и с цел дългосрочно решение по отношение увеличаване капацитета на местата за паркиране и престой за нуждаещите се от медицински грижи и лечение“, пише кметът в докладната.

На свое заседание Комисията по общинска собственост е дала съгласие за продажба на имота, като препоръчва да бъдат установени допълнителни тръжни условия: спечелилият тръжната процедура да изгради в продавания имот обществено обслужваща сграда за паркинг на четири нива, както и да изгради спортна площадка в близост, за своя сметка, в полза на Община Русе.

Паркингът трябва да  е готов до 5 години след сключване на договора, а спортната площадка – до 18 месеца, в посочен от общината парцел.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук