Предлагат падане на забраната за внос на зърно от Украйна

0

Забраната за внос на украинско зърно да не се удължава след 15-ти септември. Това предвижда проект за решение, внесен в Народното събрание от депутати на „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС и ДПС.

По информация на БНР, Парламентарната комисия по икономическа политика вече е дала положително становище страната ни да се откаже от ограничителната мярка. Решението е било подкрепено от 10 депутати, четирима са били против, двама са се въздържали.

Пред bTV земеделският министър Кирил Вътев заяви, че падането на забраната за внос на зърно от Украйна се е обсъждана. Той допълни, че не е виждал анализ как отпадането на тази забрана би повлияла на нашите земеделски производители. Вътев каза още, че няма никаква идея дали в решението има намесени външнополитически интереси.

Забраната беше издействана от пет държави от Централна и Източна Европа – България, Полша, Унгария, Румъния и Чехия след протести на местни производители, според които евтиното зърно от Украйна подбива цените на пазара и ги принуждава да продават под себестойност.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук