Над 1200 училищни автобуса преминаха успешни проверки на пътната безопасност

0
Източник : https://www.mtc.government.bg

В специализиран контрол, проведен между 1 и 21 септември 2023 г., не са били констатирани сериозни нарушения по училищните автобуси в страната. Проверките, извършени от инспекторите на ИА „Автомобилна администрация,“ доведоха до съставянето на 6 акта за нарушения.

Един водач е бил санкциониран за управление на автомобил с три седалки повече от записаните в регистрационното свидетелство и за липса на разписание за специализиран превоз. В друг случай, водачът е управлявал автобус с дигитална карта за тахограф, регистрирана на друг водач. Три от автобусите са имали изтекъл технически преглед, а в единия липсвал заверен списък на пътниците.

Тази инициатива е част от мерките на правителството за повишаване на пътната безопасност и е въведена след разпореждане на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Главната цел на проверките е да се гарантира, че превозвачите отговарят на всички изисквания за безопасен транспорт на деца и ученици, както и да се обърне внимание на техническото състояние на превозните средства.

Контролните дейности ще продължат през цялата учебна година и по време на ваканциите, за да се осигури непрекъсната безопасност и сигурност на превозите на учениците и децата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук