И през новата седмица – топло за октомври

0
лятото си отива, идва есента

И през новата седмица времето ще остане топло за втората половина на октомври, с максимални температури през по-голямата част от периода около 25-26°С, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес над страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-значителна през нощта и в сутрешните часове, но вероятността за валежи е малка, а след обяд от запад ще намалява до предимно слънчево време. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб. Температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат по-високи от обичайните за октомври: минималните ще са между 12° и 17°, а максималните – между 24° и 29°С.

Във вторник ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от югоизток. Ще се задържи топло за втората половина от октомври с минимални температури между 10° и 15° и максимални – между 23° и 28°С. В сряда вятърът ще е от юг-югозапад, температурите ще се повишат с 2-3 градуса. От запад облачността ще се увеличава и вплътнява и вечерта на места в Западна България ще превали слаб дъжд. В четвъртък от северозапад ще проникне относително хладен въздух, температурите ще се понижат слабо. Ще преобладава облачно време и главно в часовете преди обяд на места ще превали. В петък, след временно намаление, облачността отново ще се увеличи. Със слаб южен вятър температурите отново ще се повишат и максималните ще са между 23° и 28°С. През почивните дни вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност, по-често значителна над Южна България и главно там ще има валежи. Температурите отново ще се понижат с 2-3 градуса.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук