Изложба показва българските постановки на сцената на Русенската опера

0

Документалната изложба „Български оперни и балетни творби на сцената на Русенската опера“ могат да видят русенци и гостите на града.

Официалното откриване ще бъде в 18 часа днес, 2 ноември. Експозицията, която е съвместна изява на Сдружение „Европейски център за култура“ и Държавна Опера – Русе е подредена във фоайето на зала „Филхармония“. Та съдържа фотографии, плакати и сценографски проекти, документирали всички премиери на български оперни и балетни продукции, с които Русенската опера израства като културен институт от най-голямо значение не само за града и Дунавския регион, но и за страната.

В концертната програма ще участват солисти на Държавна опера Русе – Андреана Николова, Борис Луков, Даниела Караиванова, Момчил Миланов и Теодора Чукурска, инструментален ансамбъл „Енигма“, Тамара Лазарова, цигулка – концертмайстор на Оркестъра на Държавна опера-Русе.

Събитието ще последва предвидения за същия ден, от 16.00 часа, в зала Филхармония, КОНЦЕРТ-ЛЕКТОРИЯ „Сто години от рождението на диригента Илия Темков“, воден от Маестро Йордан Камджалов, с участието на хор и оркестър на Държавна опера – Русе, и предназначен за ученици от горните класове на русенските училища.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук