България и Румъния трябва да са в Шенген, заявиха икономическите министри на двете държави

0

Ако искаме Европа да запази своята конкурентоспособност, България и Румъния трябва да са в Шенген.

Това заявиха в Русе заявиха икономическите министри на двете държави Богдан Богданов и Щефaн-Paду Oпpя. В дунавския град двамата взеха участие в конференция на тема: „Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“. Основна тема са загубите за региона и за инвеститорите при отлагане на приемането на двете държави в Шенгенското пространство през погледа на двустранните чуждестранни търговски камари.

Очаква се да бъдат обсъдени още икономическото бъдеще на региона, ключови инфраструктурни проекти, както и добрите практики между бизнеса.

В рамките на форума, на който участваха заместник областният управител Георги Георгиев, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, както и посланиците на Република България в Букурещ Н. Пр. Радко Влайков, а също и на Румъния в София Н. Пр. Бръндуша Предеску и на Австрия в страната ни Н. Пр. Андреа Икич-Бьом, a също и кметът на Община Русе Пенчо Милков, бе поставен акцент върху икономическото бъдеще на региона, ключовите инфраструктурни проекти, както и добрите практики между бизнеса. На събитието присъстваха инвеститори, представители на чуждестранния и местния бизнес и на търговски камари на двете страни.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук