Министър Опря: Всяка „Дачия“, която се продава в Европа е по-скъпа със 100 евро заради Шенген

0

В момента всяка една „Дачия“, която се купува от европейски гражданин, за това, че чака по границите, е по-скъпа със 100 евро.

Това каза министърът на икoнoмикaтa, пpeдпpиeмaчecтвoтo и туpизмa на Румъния Щефaн-Paду Oпpя по време на конференцията „Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“, която се проведе в Русе.

В момента румънската икономика губи 0,5 процента от брутния вътрешен продукт всяка година заради това, че не сме в Шенген. Нашите приятели казват, че трябва да бъдем добре ориентирани и с околната среда. Някой дали прави сметка на хилядите тонове въглероден двуокис, които се губят всеки ден на границата с Румъния? Едно от решенията е да направим камионите електрически, но най-доброто решение е от тази година да бъдем членове на Шенген“, каза още министър Опря.

Той изрази надежда, след две седмици да има положителен вот за двете държави относно присъединяването им към Шенгенското пространство. Тогава всички разходи, които търпим като икономически минуси, ще се обърнат в полза на двете държави“, каза още икономическият министър на северната ни съседка.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук