Филиалът на ВУАРР в Русе стана на 20 години

0

20 години от откриването на русенския филиал на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите бяха отбелязани днес с тържествена церемония за връчване на дипломи на абсолвентите от Випуск 2022/2023 г.

От името на Община Русе заместник-кметът Енчо Енчев връчи на президента на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова плакет на Община Русе и пожела на всички завършващи и на екипа на образователната институция здраве, бодър дух и успешна реализация на всички бъдещи проекти и идеи.

През настоящата година дипломираните студенти във филиал Русе са 113. Те са се обучавали в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение. 79 от тях са завършили бакалавър, а 34 магистърска степен. Отличните са близо 39% или 44-ма. 28 от тях са придобилите бакалавърска степен, а 16 магистърска. Шестима са пълните отличници. Средният успех на бакалаврите е Много добър 5.18, а на магистрите Мн. Добър 5.47. Над 5700 са дипломираните студенти в русенския филиал на ВУАРР за изминалите 20 години.

Висше училище „Земеделски колеж“ е разкрито с решение на Министерския съвет на 23 октомври 1992 г. През 2003 г. Националната агенция за оценяване и акредитация дава институционална акредитация, като през същата година започва обучение на студенти в Русе. През 2008 г. най-висока  оценка е дадена на филиала на ВУАРР в дунавския град. С решение на Народното събрание от 2011 г. висшето училище се преобразува във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР), което осъществява обучение в ОКС „Бакалавър”, ОКС „Магистър”  и ОНС „Доктор“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук