Снегът блокира движението в почти цяла България, свикват извънредно заседание в МС

0

Западна, Централна и Североизточна България тази нощ попаднаха в снежен капан. Циклонът Бетина и днес ще вилнее над страната.

Движението в област Разград е ограничено за всички МПС поради обилен снеговалеж и намалена видимост. Затворен за камиони е пътят Варна – Добрич.

В област Шумен заради паднали дървета по пътното платно и снегонавявания е затворен пътят Смядово – Велики Преслав. Ограничението е в сила за всички автомобили.

До 10 часа тази сутрин затворени остават пътят Шумен – Бургас и републиканският път от Силистра до Лесово. Движението в района се контролира от „Пътна полиция“.

Остава затворен и Троянският проход поради снегонавяване и паднали дървета. Движението през „Ришки“ проход е ограничено в двете посоки за тирове, има аварирали тежкотоварни камиони на платното. Движението им се пренасочва през Котленския проход.

Затворени за движение са Проходът на Републиката и „Шипка“. Образували са се опашки от автомобили.

Заради тежката обстановка в страната и бедственото положение в няколко области премиерът Николай Денков във свиква извънредно заседание в Министерския съвет.

връзка с тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области.

В срещата ще се включат министрите на вътрешните работи, на енергетиката и на отбраната, главният секретар на МВР, началникът на отбраната, ръководствата на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Агенция „Пътна инфраструктура“, и областни управители.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук