Силен вятър, дъжд и сняг в петък и събота, слънце и високи температури за Коледа

0

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт, почти над цялата страна ще има валежи от дъжд и сняг, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. За цяла Северна България е обявен жълт предупредителен код за очакван силен вятър от запад-северозапад с пориви 15-20 m/s.

Привечер, с понижението на температурите, в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максималните – между 5° и 10°С.

В повечето райони през нощта срещу събота валежите временно ще спрат, но в събота отново ще има превалявания, в Северна България от дъжд, в Североизточна България и Предбалкана – от дъжд и сняг.

В събота ще бъде много ветровито. Облачността ще е променлива, през нощта временно ще намалее до ясно, през деня ще бъде по-често значителна. На места, главно в Северна България, ще има превалявания от дъжд, в Североизточна България и Предбалкана – от дъжд и сняг. В неделя вятърът ще запази посоката си от запад-югозапад; малко ще отслабне, но все още ще бъде умерен, в отделни райони до силен. Вероятността за валежи е много малка, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

На Коледа ще бъде предимно слънчево, вятърът ще отслабне още, максималните температури ще се повишат до 13 – 18°С.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук