Банкер извади кръста от водите на Дунав край Русе 

0

Двайсет и три годишният Александър Георгиев извади кръста от водите на река Дунав на Богоявление в Русе. Кръстът беше хвърлен в реката от Русенския митрополит Наум. 

Александър е завършил в Лондон и сега е избрал да работи като финансист в София, защото смята, че освен да инвестира в себе си, може да подпомогне и развитието на държавата. Младежът получи специално ръчно изработена по православния канон икона на Исус Христос. Тя му бе подарена от областния управител Данаил Ковачев, който му пожела щастие, късмет и нови бъдещи успехи. Той получи също халат и 200 лева от кмета на Русе Пенчо Милков, а Русенският митрополит Наум го дари със сребърно кръстче, икона и бутилка вино.  

“Не съм скачал досега за кръста. Подготвяхме се около две седмици за днешния ден. Тренирал съм плуване 10 години. Пожелавам много здраве и успехи на всички“, каза Георгиев след излизането си от водата.   

Тази година в ритуала на Йордановден се включиха общо 12 души на възраст между 19 и 37 години. Температурата на водата бе около шест градуса.   

Преди това бе извършен и ритуал по водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия от Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум. В церемонията участваха и представители на Военно формирование 42520 – Щръклево, както и Духовият оркестър начело с Димчо Рубчев.   

Стотици русенци присъстваха на Великия Богоявленски водосвет на брега на река Дунав. 

 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук