Температурите рязко падат, сняг, дъжд и студ през новата седмица 

0
Утре ще е най-студения ден за ноември

Студено време, със значителни валежи от сняг и дъжд ни очакват през новата седмица, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд. Сутрешните температури ще бъдат в широки граници, от 0°-1° в североизточните райони до 8°-11° в Югоизточна България. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в североизточните райони ще бъде от север-североизток, умерен до силен, и с него ще нахлува студен въздух. Със застудяването по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета на Западна дъждът ще преминава в сняг. Преди обяд в североизточните райони от страната ще има условия за поледици.   

През нощта срещу вторник в почти цялата страна ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа северозападен, в Източна България север-североизточен вятър, с който ще продължи да прониква студен въздух и ще има снежни виелици. Ще бъде студено, температурите ще са с малък или обратен дневен ход, дневните почти навсякъде вече ще са под нулата.  

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне още и в много райони ще стихне. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Ще бъде студено, минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а дневните ще останат около и под нулата. В четвъртък със слаб югозападен вятър за кратко относително ще се затопли, максималните температури ще са между 2° и 7°. Сутринта ще бъде слънчево, а след обяд ще започне увеличение на облачността, все още без валежи. През следващите дни от север ще проникне нова порция студен въздух и температурите отново ще се понижат. В петък ще преобладава облачно време, на отделни места, главно в Северна България ще превали слаб сняг. В събота ще е почти без валежи, облачността ще се разкъсва, но ще остане предимно значителна. В неделя вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще намалее, над по-голямата част от страната до предимно слънчево. Температурите ще се повишат, повече дневните. 

 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук