Осъдиха група за трафик на мигранти в Русе 

0
30 000 лв. обезщетение

Ръководител и участници в организирана престъпна група за трафик на мигранти са осъдени в Русе по обвинение на Окръжната прокуратура в града.  

Окръжният съд в Русе одобрил постигнатите между прокуратурата и защитата на подсъдимите споразумения. Така ръководителят на групата Г.Й. е осъден на година и половина затвор. Другите трима участници са получили условни присъди от две години затвор с четири години изпитателен срок. Те са глобени и с по 5000 лева.  
Петият участник в групата – В. Г. на 31 години, се укрил още при започване на разследването. Спрямо него е издадена европейска заповед за арест, но досега той не е открит.  
Групата се състояла от петима души на възраст между 31 и 42 години. Тя действала на територията на страната в периода от 16 декември 2021 г. до 13 ноември 2022 година. Целта ѝ била превоз и извеждане от България на нелегални мигранти към страни от Централна и Западна Европа. Закупени били и няколко автомобила, в които трафикантите изградили тайници. 
По делото е доказано, че в периода 10 февруари – 13 ноември 2022 г. трафикантите опитали на няколко пъти да преведат през ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Дунав мост 2“ – Видин, и ГКПП „Дунав мост“ – Русе, няколко групи чужди граждани, част от които непълнолетни, укрити в няколко автомобила. Превозните средства и мигрантите са задържани. 
 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук