Класирането по процедурата за саниране влиза в парламента, изслушват кмета на Русе

0

Кметовете на Русе Пенчо Милков и на Стара Загора Живко Тодоров ще бъдат изслушани в Парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Поводът е изразените от тях възражения относно класирането по процедурата за саниране на жилищни сгради. Ще бъдат изслушани още министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на енергетиката Румен Радев и изпълнителният директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие Ивайло Алексиев.

Припомняме, че в края на миналата седмица Пенчо Милков изпрати становище до регионалния министър. В него той изрази своите възражения относно обявеното класиране на жилищни сгради по споменатата процедура, като настоя за неговото преразглеждане. Според Милков отново се наблюдава приоритизиране на определени градове и региони за сметка на други, което води до дисбаланс в развитието на страната. В писмото си кметът настоя да бъде извършена независима проверка на обследванията за енергийна ефективност на всички сгради, получили над 115 точки.

Изявление в същия дух направи и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. Кметовете на Димитровград и на Смолян също изразиха несъгласие с обявеното класиране на жилищни сгради, одобрени за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук