Студът продължава, жълт код за ниски температури в половин България

0
Зимата настъпва, идват студ и сняг

И днес времето ще остане ветровито, с максимални температури около нулата, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология-

За 13 области на страната – София област, София град, Перник, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич е в сила жълт код за потенциално опасно време и много ниски температури. В тези райони се очакват минимални температури от минус 9 до минус 14 градуса. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°С.

През деня облачността ще намалява до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на отделни места ще прехвърчи сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува още по-студен въздух.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. В събота ще е студено с минимални температури между минус 10° и минус 5° и максимални – между минус 3° и 2°. В неделя ще започне затопляне.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук