Над 100 млн. лв. инвестиции планира „Общински транспорт Русе“

0

Мащабни инвестиции за следващите три години планира „Общински транспорт Русе“. Това става ясно от бизнес-плана за развитието на предприятието за периода 2024-2026 година, който предстои да бъде разгледан на предстоящата на 24 януари сесия на Общинския съвет.

Финансовите разчети са изготвени при прогноза за поетапно поемане на всички вътрешно градски линии през 2024 година. Прогнозните приходи са в размер на 8,335 млн. лв.,  а прогнозните разходи – на 10,859 млн. лв.

Двата най-амбициозни проекта са изграждане и оборудване на ново депо, и закупуване на 85 автобуса. За първия план-сметката е за 30 млн. лв., за закупуване на автобуси – 70 млн. лв. За тях обаче няма осигурено финансиране и за осъществяването им дружеството ще трябва да ги търси чрез проекти по европейски програми. Планира се и изграждане на батерийно стопанство. Дружеството предвижда да закупи още 10 употребявани дизелови автобуса

Финансовите разчети в бизнес плана са изготвени при прогноза за поетапно поемане на всички вътрешно градски линии през 2024 г., като  прогнозните приходи са в размер на 8 335 000 лева, а прогнозните разходи са в размер на 10 859 000 лева. Финансирането на текущата дейност на дружеството през планирания период ще се осъществява чрез собствени приходи от продажба на превозни документи, чрез финансиране от централен бюджет и чрез финансиране от местен бюджет. За инвестиционните разходи, освен средства от новия програмен период 2021-2027 г., ще се разчита и на допълнителна финансова подкрепа от Община Русе. Бизнес планът трябва да бъде одобрен от общинските съветници.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук