Само 4 русенски блока аут от програмата за саниране

0

МРРБ няма да отпусне средства за енергийно обновяване единствено на 4 жилищни блока в  Русе.

Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба. Причина за отпадането им е, че са получили отрицателна оценка за конструктивна устойчивост. Иначе почти всички кандидатствали по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще бъдат енергийно обновени

С промените се цели недопускане на надвишаване на финансовия ресурс на Програмата и нейното реализиране в рамките на одобрения бюджет. Промените предвиждат преустановяване на сключването на договори за обществени поръчки за дейности по Програмата чрез избор на нови външни изпълнители, избрани по реда на Закона за обществените поръчки, и за поемане на нови финансови ангажименти по нея. Определя се и краен срок за сключване на анекси към договорите за целево финансиране.

Изключение се допуска за сключване на договор за изпълнение на дейности по Програмата с външни изпълнители, избрани по реда на Закона за обществените поръчки, с които не е сключен такъв, за сгради, за които има потвърден от МРРБ финансов ресурс, като се предвижда срок за това.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук