Заводът на „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ в Русе ще е готов до м. март

0

Изграждането на завода на „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ в Русе върви по план и трябва да завърши през месец март т. г.

Това стана ясно по време на срещата на кмета Пенчо Милков с ръководството на дружеството. На нея бяха представени плановете на компанията за развитие в Русе. Дружеството е част от глобалната австрийска компания Gebauer&Griller Group, един от големите производители на кабелни снопове за автомобилната промишленост.

По думите на Дан-Калин Ботеан, регионален директор за Източна Европа, компанията е започнала да набира и първите си служители, като планира постепенно увеличаване на персонала до началото на серийното производство през 2025 г. Инвестицията на Gebauer&Griller Group в размер на близо 60 млн. лв. е дългосрочна, като за това решение е отчетена и инфраструктурната свързаност на региона по суша и вода. Той подчерта, че Русе се отличава с благоприятното си географско местоположение в непосредствена близост до румънската граница, както и притежава значителен потенциал за бъдещи разширения.

„ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ има намерение да работи с местни доставчици в много направления и вече получава първите предложения за осъществяване на контакти и установяване на договорни отношения, стана ясно още по време на срещата. Потенциални възможности за работа с местни доставчици могат да бъдат комуникирани посредством и-мейла на дружеството: GGBulgaria@gg-group.com.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук