6 зам.-кмета и 16 дирекции в общинската администрация на Русе

0

Кметът на Русе Пенчо Милков ще има 6 заместници, а дирекциите в общинската администрация от 11 се увеличават на 16.

Това стана ясно след като на днешното си заседание общинските съветници приеха предложената от кмета Пенчо Милков структура на общинската администрация. „За“ предложението гласуваха 32 общински съветници, 8 гласуваха „Против“ и 9 – „Въздържал се“

Шестте нови ресора, за които ще отговарят заместниците са: „Опазване на околната среда и комунални дейности“, „Международни програми и проекти, инвестиции и собственост“, Образование и култура“, „Социални, здравни дейности и транспорт“, „Спорт и младежки дейности“ ,  „Устройство на територията“.

Ресорът „Сигурност и обществен ред“, ще бъде под прякото ръководство на кмета, а дирекциите „Местни данъци и такси“, „Административно обслужване“, “Финансово-стопанска”, “Правни дейности”, както и секторът „Управление на административния сграден фонд, снабдяване и ведомствен транспорт“, като част от общата администрация, ще бъдат на пряко подчинение на секретаря на Общината. На негово подчинение ще бъде и новосоздадената дирекция – „Контрол по срочността на документооборота, канцелария и комуникации“.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук