Затворени пътища и днес

0

И днес националния протест на земеделците ще блокира ключови пътища в цялата страна. Протестните действия днес ще продължат един час повече – от 10 до 13 часа. Времето на протестните действия ще се увеличава с всеки изминал ден (освен събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в интерес на гражданите), докато не бъдат приети исканията на земеделците.

По първоначална информация в Русенско блокадите ще бъдат в района на Дунав мост, при гр. Бяла, край разклона за с. Гецово на пътя Русе – Варна, в отсечката Тутракан – Нова Черна на пътя Русе-Силистра. На места са осигурени обходни маршрути, от МВР умоляват водачите да изпълняват стриктно полицейските указания.

Недоволството на фермерите е и срещу Зелената сделка и Зелените мерки, които се налагат от ЕК, защото според тях те са в ущърб на българското земеделие. Искат и законови промени за дългосрочно решение на проблемите в сектора. Премиерът Денков ги покани отново на среща днес, на която да бъде обсъдено предложението за нов меморандум, като направи и лека отстъпка относно данъчните декларации.

От Българската аграрна камара заявиха, че приемат поканата за разговори.

 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук