Валежи и рязко застудяване в понеделник, пролетни температури след това

0

С валежи от дъжд, на моменти временно интензивни, ще започне новата седмица, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Рязък студен атмосферен фронт днес ще свали чувствително температурите, максималните ще бъдат между 9° и 14°С. Още около обяд обаче ще започне разкъсване на облачността и спиране на валежите.

През нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, денят ще започне със слънчево, но студено време. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°; на места в котловините в Югозападна България ще има условия за слана. През деня вятърът ще придобие южна компонента и ще се затопли. След обяд облачността от запад ще се увеличи и към вечерта ще завали дъжд.

През нощта срещу сряда валежите ще продължат на изток. Южният вятър ще се усили. В сряда валежите ще отслабнат, след обяд и ще спрат, а от запад и облачността ще се разкъсва и ще намалява. В четвъртък в източната половина от страната ще продължи да духа умерен и силен вятър от юг-югоизток, облачността ще е разкъсана, ще бъде топло. Над западната половина вятърът ще се смени със северозападен, ще е слаб, температурите ще се понижат с 3-4 градуса. Облачността ще е предимно значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна, ще има валежи от дъжд, на места с гръмотевици. През нощта срещу петък валежите навсякъде ще спрат, вятърът и в Източна България ще отслабне и ще стане северозападен, през деня – североизточен. В петък облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще бъде топло за периода, с минимални температури между 7° и 12° и максимални между 17° и 22°С. През почивните дни ще се задържи предимно слънчево и топло, максималните температури ще се задържатоколо и над 20 градуса.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук