Евро 2024: Нидерландия надви Турция, Англия продължава след дузпи (видео)

0

Нидерландия се класира за полуфиналите на Евро 2024 след обрат през второто полувреме

„Лалетата“ победиха Турция с 2:1. Отборът на Роналд Куман показа характер и сломи съпротивата на турците, които бяха подкрепяни от голям брой свои фенове на „Олимпиащадион“ в Берлин.

Самет Акайдън даде преднина на Турция в 35-ата минута след удар с глава и грешка на вратаря на Нидерландия Барт Вербруген. „Оранжевите“ изравниха в 71-ата минута чрез Стефан де Фрай след центриране на Мемфис Депай, а в 76-ата Мерт Мюлдюр си отбеляза автогол, който реши мача.

Англия се класира на полуфиналите на Евро 2024 след драматична победа с 5:3 след изпълнение на дузпи срещу Швейцария. “Трите лъва” отново изоставаха в резултата, както бе и в 1/8-финала срещу Словакия. Брийл Емболо даде преднина на “кръстоносците” в 75-ата минута, но само пет по-късно Букайо Сака изравни. В продълженията нови голове не паднаха, а при дузпите играчите на Гарет Саутгейт бяха безупречни, като последният удар от бялата точка реализира Трент Александър-Арнолд. Мануел Аканжи пропусна първата дузпа за Швейцария, което костваше мястото на “кръстоносците” на полуфиналите.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук