Митрополит Наум отслужи литургия в Тутракан за Всички български светии

0

Русенският митрополит Наум отслужи света литургия за деня на Всички български светии в църквата „Св. Николай Чудотворец“ в Тутракан.

В проповедта си пред миряните той отбеляза, че празнуваме паметта на всички исторически личности, които са живели по българските земи и са канонизирани за светци, както и на св. великомъченица Неделя, загинала при гоненията срещу християните по времето на император Диоклециан.

„Ние се стремим да подражаваме на вярата на онези, които са живели по-рано от нас. Светото писание ни казва: „Помнете вашите наставници и като имате пред очи свършека на техния живот, подражавайте на вярата им.“ Какво повече може да искаме от всички български светии, начевайки от княз Боян Енравота и стигайки до онези мъченици, загинали по време на робството заради своята вяра. Те ни показаха начин на покаяние и житейски път, извървян и осмислен със силата на вярата“, каза в словото си митрополит Наум.

Той посъветва миряните да помнят делото на светиите и да искат помощ от тях, когато им е нужна и призова всички присъстващи да обичат и да пазят вярата, за да я предадат на децата си, както те са я получили от своите деди.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук