Светофарът на Дунав мост се повреди, служители на „Гранична полиция“ регулират трафика

0

Светофарът, който беше поставен в естакадната част на Дунав мост, откъдето започна ремонтът на съоръжението, не работи, съобщиха от Граничния контролно пропускателен пункт.

Трафикът на леки и товарни автомобили е интензивен, движението в района се регулира от служители на „Гранична полиция“. Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг. Въпреки това се е образувала опашка от товарни автомобили от кръговото кръстовище при Дунав мост до това в района на Свободна зона Русе. Леките автомобили изчакват от пет до десет минути, за да преминат съоръжението към Румъния

Предстои уреждането на нова светофарна уредба за оптимизиране на времето за пропускане през участъка, уточниха от граничния пункт. От там допълват, че обстановката постепенно се нормализира.

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2375 товарни автомобила. Излезлите от България камиони са 1374, а 1001 са влезлите. Преминалите през съоръжението на път за Румъния за този период коли са около 3800. В обратната посока броят им е поне с хиляда повече, съобщиха от граничния пункт, като уточниха, че това се дължи на засиления трафик на работещи в Западна Европа българи, прибиращи се за почивка в страната.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук