Обявиха конкурси за директори на 15 училища в Русенско

0

Регионалното управление по образованието в Русе обяви конкурси за нови директори на 15 училища в Русенска област.

Търсенето на нови ръководители обхваща учебни заведения в общините Борово, Ветово, Две могили, Иваново, Ценово, Бяла и Русе.

  • В община Борово ще се търси нов директор за Основно училище „П.Р.Славейков“ в село Обретеник.
  • В община Бяла конкурсът е да директор на Професионалната гимназия в града.
  • В община Ветово, конкурсът е за Средно училище „Васил Левски“ в град Ветово.
  • В община Две могили нови ръководители ще се търсят за Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Две могили и Основно училище „Христо Ботев“ в село Баниска.
  • В община Иваново се търси нов директор за Основно училище „Н.Й. Вапцаров“ в село Иваново.
  • В община Ценово ще се проведе конкурс за ръководител на Основно училище „Алеко Константинов“ в село Новград.
  • В община Русе нов директор ще се търси за Основно училище „Ангел Кънчев“, Основно училище „Алеко Константинов“, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, Професионална гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова“, Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“, Професионална гимназия по електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“ и Професионална гимназия по транспорт и Основно училище „Отец Паисий“ в село Тетово.

Конкурсите ще се проведат в два етапа. Първият етап включва писмен изпит, който се състои в решаване на тест. Вторият етап е събеседване, което включва решаване на казуси и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

Кандидатите за директорски позиции трябва да представят концепция за стратегическо управление на училището, която ще бъде част от събеседването. Този етап ще предостави възможност на кандидатите да демонстрират своите виждания за развитие и управление на учебните заведения, както и способността си да се справят с реални проблеми и казуси, свързани с управлението.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук