Изграждат физкултурен салон в училището в Сливо поле

0

Първа копка за изграждането на нов физкултурен салон беше направена в средното училище в гр. Сливо поле днес. Стойността на проекта е над 1 милион лева, средствата са осигурени от държавния бюджет. Строежът трябва да приключи до началото на учебната 2025/2026 година.

Първата копка направи кметът на Сливо поле Валентин Атанасов, в присъствието на заместник областният управител Георги Георгиев и началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева.

Проектирането и изграждането на сградата на физкултурния салон се извършва съгласно „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027г.“ на Министерството на образованието и науката. Стойността на проекта e 1 196 900 лв. без ДДС. Средствата са изцяло осигурени от държавния бюджет. Фирмата, спечелила конкурса, е „Транс-Строй Билд“ ЕООД.

Обектът ще бъде със застроена площ от 734,80 кв.м. и с размери 19,00 м на 30,05 м., като светлата площ ще бъде 570,95 кв. м. Проектирани са съблекалня за момичета и момчета със санитарни възли, както и топла връзка със съществуващата сграда. В проекта се предвижда ЛЕД осветление и отопление с климатици. Очаква се изпълнението на проекта да се отрази благоприятно върху процеса на приобщаване на децата от уязвими групи, да ги задържи в училище и да доведе до намаляване на броя на отпадналите от училище ученици.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ е единственото средно училище в общината, като в него се обучават 300 деца от всички съседни населени места

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук