Главчев иска да се съкрати 2-годишния срок за ремонт на Дунав мост 1 (видео)

0

Да бъде разгледана възможността за оптимизиране на срока и по-скорошно приключване с цел улесняване на трафика.

Това препоръча премиерът Димитър Главчев при посещението си ва Дунав мост край Русе. Посещението на премиера е във връзка с ангажиментите на правителство и институциите за облекчаване на трафика и натовареността на Гранично контролно-пропускателните пунктове. На проверката заедно с него беше и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

„В резултат на синхрон с румънската страна трафикът се запазва в същия вид, в който е преди ремонта, което показва, че може да се реализира идеята за разделяне на потоците на автомобили на страните, които са членки на Европейския съюз и на такива от трети страни“, каза още министър-председателят.

По-късно премиерът посети и платформата на ферибота, който ще свързва България и Румъния. Очакванията са той да заработи скоро и чрез негово пускане да бъде облекчен трафикът с около 30%. Българската страна има пълна готовност да стартира Ро-Ро корабна линия „Русе-Гюргево-Русе“. Освен, че има инфраструктурна обезпеченост, има и  избран превозвач, който да осъществява фериботни превози на моторни превозни средства и пътници. Избраният превозвач е уведомил Министерството на транспорта, че е в готовност да започне превоз на моторни превозни средства и пътници, в срок от 10 дни след предварително предизвестие.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук