Кои препарати ще ни помогнат да премахнем въшките?

0

Нормално за малките дечица е, когато посещават детска градина, да се заразят с неприятните паразити въшки. Това обикновено няма абсолютно нищо общо с хигиената на децата, тъй като вредителите се предават чрез близък контакт глава до глава. Те се хранят с човешка кръв и това е причината да бъдат откривани именно около врата и ушите. Проблемът няма как да бъде отстранен напълно, без да използвате подходящ спрей против въшки. Подобни препарати ще намерите в аптеката, защото те са медицинско изделие. Съставките, които присъстват в спрея, имат за цел да умъртвят паразитите и техните яйца.

Защо проблемът с насекомите трябва да бъде разрешен бързо?

Ако вашето дете изпитва дискомфорт и често чеше косата си, вероятно се е заразило с въшки. Хубаво е бързо да констатирате тяхното наличие, за да предприемете бързи и ефективни мерки. Днес в аптеката може да поръчате спрей против паразити, чиито съставки са безопасни за малчуганите, но бързо убиват вредителите. Специалистите препоръчват възможно най-скоро да се сдобиете с подобен спрей. В противен случай има опасност насекомите много бързо да се размножат и да създадат по-сериозен алергичен проблем.

Тъй като детето постоянно чеше кожата на главата, е възможно на места да се получат зачервявания и то да стане раздразнително. Отделете нужното време да проучите как точно се използва спрея или шампоана против въшки. Така ще получите най-бърз и добър резултат. Ако не действате достатъчно експедитивно, вероятно и други членове на семейството ще се заразят. Тези паразити не могат да летят и да скачат, но при по-близък контакт се прехвърлят от човек на човек изключително бързо.

Как да използваме правилно спрея против въшки?

За да премахнете неприятните пълзящи насекоми е важно, да се сдобиете с подходящ спрей от аптеката. Днес там се предлагат изключително ефективни препарати, които ще ви помогнат само след няколко нанасяния да отстраните дискомфорта, всички насекоми и гниди. От Mirabel.bg ще ви предложат малко допълнителна информация за това, как правилно да прилагате спрея против въшки:

  • срешете сухата коса внимателно със специалния ситен гребен – тук трябва да констатирате наличието на гниди и живи паразити, преди да започнете третирането със спрея;
  • напръскайте абсолютно цялата глава – бъдете много прецизни особено около врата и ушите. Хубаво е след това да направите кратък масаж на скалпа, за да може продуктът да намокри абсолютно всички кичури;
  • изчаква се около 15 минути – през това време основната съставка диметикон започва да действа и задушава паразитите;
  • косата се измива старателно с шампоан – много бавно и внимателно трябва да измиете косата, за да отстраните изцяло използвания спрей;
  • срешете отново със ситния гребен – това трябва да стане още докато косата е мокра, за да премахнете мъртвите вредители както и техните яйца;
  • процедурата се повтаря след седмица – това е важна стъпка, защото има опасност част от гнидите да не са се излюпили още, а употребата на спрея ще прекрати напълно техния жизнен цикъл.

Разбирате, че този вид препарати не са трудни за употреба и се изисква само внимание и прецизност. Проблемът е разрешен, стига да действате достатъчно бързо и да използвате професионален продукт от аптеката.

Кога е по-добре да изберем шампоан против паразити?

Много родители предпочитат да купят шампоан против въшки. Той е разработен така, че да бъде два пъти по ефективен и да унищожи напълно неприятните паразити заедно с техните яйца. Съставките, които са включени в шампоана разтварят восъчната кутикула на въшката и спират достъпа ѝ на въздуха. Ароматът на шампоана не е неприятен и лесно ще го приложите върху главата на детето. Времето през което трябва да подейства е изключително кратко само пет минути.

Шампоанът се нанася на суха коса и се разпределя много внимателно от корена до върха. Разрешете добре косата, за да отстраните мъртвите гниди и въшки. След това измийте старателно с топла вода. Да употребявате шампоан специално разработен за борба с подобни паразити не е никак трудно. За детето също процедурата не е утежняваща. Това е причината много хора да се насочват именно към подобни продукти. В аптеките имате богат избор от качествени препарати, които може да изберете според личните си предпочитания или след консултация с фармацевт.

Какъв е ефектът на съвременните медицински препарати?

Добре е да сте запознати как точно действат шампоаните против паразити. В тях отново се използва съставката диметикон. Тя не е токсична и опасна за хората, а ефектът ѝ се състои в това, че прекратява достъпа на въздух до паразитите. Това става за няколко минути, в зависимост от продукта който ще изберете да използвате. След измиване пак трябва да срещате косата със ситния гребен, за да премахнете мъртвите въшки.

Ако шампоанът, който се избрали да използвате, не е убил гнидите, е добре да повтаряте процедурата веднъж седмично за известен период от време. Така ще решите кардинално въпроса с наличието на паразити. Ако имате един заразен у дома ви съветваме, всички да се измиете с шампоана, чрез което ще минимизирате възможността от предаване на въшките. Вижте още тук.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук