Заместничка на Главчев ще е новият служебен премиер, изборите ще са на 20 октомври

0

Държавният глава Румен Радев определи заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Съобщението на президента дойде минути след като от Министерския съвет съобщиха, че Димитър Главчев се отказва да бъде служебен премиер за втори път. Причината – да не се създава политическо напрежение. Държавният глава очаква Горица Грънчарова-Кожарева да предложи служебно правителство до 19 август

Като най-подходящата дата за новите избори държавният глава посочи 20 октомври.

Горица Грънчарова-Кожарева става втората жена – премиер на България, след Ренета Инджова, която оглавяваше служебния кабинет октомври 1994 до януари 1995 г.

Тя е родена на 9 април. Магистър е по специалност „Счетоводство и Контрол“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, Свищов. През 2015 г. е избрана от Народното събрание на Република България за заместник-председател на Сметната палата, където ръководи Одитни дирекции Финансови одити, Одити за съответствие при финансовото управление и Одити на изпълнението, включително на средства от Европейския съюз; председател е на Комисията по професионална етика към Сметната палата; координатор на дейността и връзките на Сметната палата с Борда на одиторите за НАТО. С решение на Народното събрание от 20 януари 2023 г. тя бе избрана за временно изпълняващ длъжността председател на Сметната палата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук