Четири новозаразени с ХИВ от началото на година в Русенско

0

Четирима души са заразени с ХИВ от началото на година в Русенско. Това съобщи заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева по време на среща с областния управител Драгомир Драганов.

Установените през 2023 година случаи са седем. Всеки желаещ може да се изследва за СПИН, както и за някои от най-честите полово предавани инфекции като сифилис и хламидия в кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН към РЗИ-Русе от 09.00 до 15.00 часа всеки работен ден. Кабинетът се намира на бул. „Придунавски“ 68, допълват от инспекцията.

Припомняме, че в парка на младежта, както и на центъра пред Съдебната палата на 9 и 12 август се правеха безплатни скринингови изследвания с бързи тестове за СПИН, сифилис, хепатит B и С. В рамките на инициативата бяха раздадени над 220 информационни брошури, както и повече от 140 презерватива. Кампанията се проведе съвместно с доброволци от Българския младежки червен кръст в града и е във връзка с изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции 2021 – 2025 г.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук