Карабах направи Лудогорец за резил (видео)

0

Лудогорец беше категорично победен със 7:2 от Карабах (Азербайджан) във втората среща от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В първата среща в Баку разградчани бяха спечелили с 2:1, а в Разград редовното време завърши 3:2. Това направи общия резултат равен – 4:4, което наложи да се играят продължения. В тях гостите вкараха още четири гола и така отиват напред с общото 8:4.

И докато в редовното време Карабах доминираше в големи моменти от мача, то в продълженията разликата в класите беше очевидна и категорична. Над всички беше халфът Ясин Бензия, който вкара два гола за Карабах и подаде за още три. Лудогорец продължава в плейофния кръг на турнира Лига Европа, където ще срещне отбора на Петрокуб (Молдова). Молдовците днес отстраниха уелския ТНС с 0:0 като гости и победа с 1:0 в първата среща.

Гостите от Азербайджан откриха резултата още в 6-ата минута, наказвайки грешка на бавния Оливие Вердон. Централният бранител от Бенин получи пас назад от Диниш Алмейда, но бавно обработи топката и бавно реагира. Бразилецът отне, задмина Вердон и сам срещу вратаря Бонман не сбърка – 0:1.

Българските шампиони обаче стигнаха до пълен обрат в следващите 17 минути, като швейцарският национал вкара два пъти. В 13-ата минута той изравни след меле в наказателното поле, удар на Руан Круз в гредата и последващ удар с глава на Дуа от два метра. Десет минути по-късно главният съдия Симоне Соца отсъди дузпа за домакините, превърната в гол. Бензия изработи и третото попадение за своите в добавеното време на първото полувреме.

Пак той в края на второто полувреме надигра без особени проблеми резервата на домакините Фон Витри, подаде на Торал Байрамов, който с мощен шут простреля вратата на Лудогорец за 2:3.

Това изравни резултата от двата мача и се стигна до продължения, в който азерите направиха разградлии буквално за резил. Най-напред резервата Редон Джиджа получи пас от вездесъщия Бензия, измъкна се от статичния Вердон и стреля. Вратарят Бонман спаси, но топката се върна пак в албанеца, който от втори опит нямаше как да сбърка.

Веднага след изпълнението на начален удар Джиджа проби от дясно и центрира на Патрик Андраде реално на празна врата, а за бразилецът нямаше проблем да прати топката още един път в мрежата.

В 117-ата минута стана 2:7. Жулио Ромао тръгна сам на дрибъл и нямаше кой да го спре, той обаче дори не нанесе силен удар. Вратарят Бонман не реагира както трябва и топката се върна у Бензия, който просто я довкара за пореден път.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук