Извършителите на 37 престъпления разкрити при спецоперация в Русенско

0

Извършителите на 37 престъпления са разкрити при специализирана полицейска операция, проведена през изминалото денонощие, съобщиха от полицията в Русе. Иззети са наркотици, стоки със защитени търговски марки, ситно нарязан тютюн и алкохол.

В операцията се участвали екипи от 6-те районни управления в областта, от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност, охранителна и териториална полиция, пътна полиция. В част от проверките са участвали и представители на митницата.

При действия извършени от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специални тактически действия“ е задържан 41-годишен мъж, за който е имало информация , че се занимава с разпространение на наркотични вещества. При претърсване в обитавания от него апартамент на адрес в гр. Русе са открити и иззети 7 грама метамфетамин и 4 грама амфетамин. Мъжът първоначално е задържан за срок до 24 часа, а впоследствие до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – гр. Русе. Работа по случая продължава.

Служители на РУ – Ветово са заловили  двама мъже на 27 и 36 години за които са придибили информация, че се занимават с наркотици. От първия е иззето количество с марихуана, което държал в дома си в с. Смирненски. По случая е образувана проверка за престъпление по чл. 354а, ал.3 от НК.

При проверка в дома на другия, на адрес в с. Ново село, полицейските служители са открили, че той държи 20 г. суха тревна маса, за която заявява, че е марихуана, както и парична сума в размер на около 500 лева. Те са били предадени на полицията. 36-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

В хода на акцията служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са иззели маркови стоки от търговски обект в Русе, разпространявани без съгласието на правопритежателите на търговското право. В магазина са били открити и иззети общо 74 вида различно облекло от известни спортни марки. По случая е започната проверка за престъпление по чл.172б от НК.

Задържан са 39-годишен мъж от разградско село, извършил нерегламентирани плащания с чужда банкова карта, 62-годишна русенка, уличена за кражба от витрина на златарско ателие, 46-годишен мъж от Русе, уличен в кражба от помещение на учебно заведение. Установени са извършителите на още няколко посегателства. 39-годишен мъж е уличен в кражбата на дамска чанта от заведение на ул. Плиска в Русе. Тя била собственост на служителка в търговския обект и престъплението е извършено около 14 часа на 12 август. 22-годишен мъж е заловен, след като е проникнал в чужд автомобил. Това е станало снощи около 23:40 часа, след сигнал от гражданин. Той се е оказал издирван от полицията във връзка с друго посегателство от кафеавтомат, разбит в началото на миналия месец. 67-годишен мъж, уличен в кражба, след като завчера във Второ РУ е постъпил сигнал за отнети медни тръби от външно тяло на климатик, монтиран на ведомствена сграда в Русе. Установена е и жена присвоила сума от пенсията на русенка. За случая е сигнализирала потърпевшата. Това е станало в края на миналата седмица, когато тя е заявила в полицията, че служителката носеща пенсията й на адреса не й я дава в пълен размер.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук