Отличиха самодейците от Борово

0

Самодейците към Народно читалище „Искра 1898“ в Борово бяха удостоени с грамота от областния управител на Русе Драгомир Драганов.

Наградата им бе връчена за цялостен принос към културното развитие на региона, съхраняването на българската идентичност и отстояването на родовата памет, и за завоюваните престижи отличия на национален конкурс.

В началото на месеца фолклорен танцов състав „Боровски ритми“, който е към читалището в населеното място, завоюва златен медал на Дванайсетия международен фолклорен фестивал „Фолклорен извор“. Инициативата, която се проведе в село Царевец, община Свищов, обедини повече от 4000 изпълнители. Със сребърен медал бяха отличени Сияна Дончева и Георги Миленов към детски танцов състав „Искрица“, който също е към читалището. Културната институция взе и два бронзови медала. Те бяха за детския танцов състав, както и за женската певческа група „Боровчанки“.

От началото на годината съставите на читалището са участвали в десетки инициативи. С премиерата на тракийската сюита „Любе, Тодоро“ културната институция стана лауреат на международен конкурс в Обзор.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук