Разходка с файтон и с магарешка каручка на Празника на плодородието в Чилнов

0

Разходка с файтон до р. Баниски лом е атракцията, която тази година са подготвили организаторите на Петия пореден кулинарно-фолклорен „Празник на плодородието“, който ще се проведе в края на тази седмица в с. Чилнов.

Това съобщиха организаторите от местното народно читалище „Светлина-1927”. Децата пък ще могат да се повозят на магарешка каруца.

Жителите и гостите на селото ще се насладят на фолклорните изяви на групи от 14 общини на България – Плевен, Никопол, Главиница, Разград, Червен бряг, Белене, Суворово, Елена, Завет, Бяла, Ветово, Ценово,  Русе и Две могили, като участниците се предвижда да са над 380. Най-вероятно гостите на събитието ще надхвърлят 1000 души. Тази година ще бъдат осъществени три конкурса: за най-добре аранжирана маса плодородието, за обреден хляб и за т.нар. кошница на плодородието.

За втора поредна година гост на проявата ще ни бъде Цветелин Радулов от Сдружение „Приказка за България” – Русе, който ще приготви вкусна градинарска чорба и мекици, съвместно със самодейки-кулинарки от читалището в Чилнов.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук