Топ 8 предимства на работата на смени според служителите на Бадер България

0

През последните години в град Русе биват откривани все повече производствени компании, сред които е и Бадер България – лидер в производството на автомобилен интериор за компании като BMW, Mercedes, Audi и други. В по-голяма част от тях е вече стандартно да се работи на смени – двусменен, а дори и трисменен режим. Докато трисменният режим е доста натоварващ и непродуктивен, заради наличието на нощна смяна, то работата на две смени е доста ефективна както за компаниите, така и за служителите.

Доста често сме чували сред нашите служители в Бадер България, че след като са започнали работа на две смени при нас, то вече това е предпочитаният режим на работа за тях. Решихме да се допитаме до нашите служители, с които обсъдихме на среща двусменния режим на работа в компанията. В следствие на това обобщихме топ 8 предимства на работата на смени и защо да изберете двусменния режим на работа в авторитетна компания от автомобилния сектор като Бадер България.

 

    1. Възможност за посещение на държавни, местни и банкови институции, без да се налага отсъствие от работа.

 

На всеки му се налага, често или не, да посещава държавни, местни или банкови институции. Те за съжаление не са с гъвкаво работно време и работят в диапазона между 8:00 ч. – 17:00 ч., което се застъпва с редовната смяна. Това означава, че ако трябва да посетите банката например, за да свършите нужната си работа, то трябва да отсъствате от работното си място или дори да си вземете отпуск. При работата на смени може да свършите всичко необходимо след първа смяна (която приключва в 14:00 ч.) или преди втора смяна (която започва в 14:05 ч.).

 

2. Посещение на медицински заведения.

 

За съжаление в днешно време все повече хора имат хронични заболявания, които трябва да бъдат контролирани често от лекари. Някои пък имат нужда да посещават често зъболекари или други медицински лица при необходимост. При работата на смени това винаги може да се случи в извънработно време, без да се притеснявате, че ще отсъствате от работа. Можете да сте гъвкави при взимането на час за контролен преглед например и спокойно да отидете след първа смяна или преди втора.

Назике, която е оператор шевно производство, споделя „Често ми се налага да ходя по доктори и когато бях редовна смяна отсъствах от работа, което нарушаваше работния ми ритъм. Откакто съм на смени, мога по-лесно да си планирам контролните посещения при лекуващия ми лекар и това по никакъв начин не се отразява на работата ми и не е нужно да искам постоянно разрешение да отсъствам“.

 

3. Повече свободно време вкъщи.

 

При работата на смени доста от колегите ни в нашата компания споделят, че им остава повече свободно време да се грижат за дома си, за вилата си на село или за своето семейство, грижейки се за деца или внуци.

Мирбан, която е част от производството ни, споделя: „Имам три внучета и при работата на смени успявам да отделя време и грижи за всяко едно от тях. Преди да започна в Бадер България не бях работила на смени, но сега виждам доста от плюсовете, като повече време за домакинската ми работа и посещение на различни институции.

 

4. Безплатен фирмен транспорт.

 

При работата на смени има осигурен безплатен фирмен транспорт до удобна локация на всеки един от нашите служители. Това по всякакъв начин елиминира нуждата от бързане за автобус след работа или следене на графика на градския транспорт. Бадер България има осигурен безплатен транспорт за град Русе и населени места в региона.

 

5. Липса на доработване“ в извънработно време след края на работния ден.

 

В повечето шивашки и производствени фирми, които работят редовна смяна, често се налага да се остава в извънработно време, за да се довършва работата от деня. Това в нашата компания липсва.

Пламенка, която е оператор шевно производство с над 35-годишен опит, споделя. „Над 30 години от трудовия ми стаж прекарах в редовна смяна, но не ми оставаше време за нищо след нея – нямах свободно време нито посещение на лекар, банки, нито за домакинска работа. Но най-големият плюс за мен при работата на двусменен режим е, че липсва т.нар. „доработване след редовна смяна. Много често се чакаше транспорт и се налага да излизаш по тъмно сутрин и да се прибираш по тъмно вечер – случвало ми се е да тръгвам за работа в 06:30 часа и да се прибирам след 19:00 часа. Това при работата на смени липсва – никога повече не бих работила редовна смяна.

 

6. Повече почивка.

 

Голяма част от участвалите в нашата дискусия служители от производството на Бадер България споделят, че при работата на две смени им остава повече време за почивка. След петъчна първа смяна пък колегите имат почти 3 дни почивка, тъй като следващия понеделник втората смяна започва чак в 14:05 часа.

Силвия, част от нашето производство, споделя, „Предпочитам на смени – остава ми повече време за почивка. Работих за няколко месеца редовна смяна, но не бих сменила двусменния режим на този етап.

Адевие пък споделя, „Първата смяна много ми харесва, защото се прибирам рано и ми остава доста свободно време. На втората смяна ми харесва това, че успявам да се наспя сутрин преди работа.

 

7. Тиймбилдинг в края на работната седмица.

 

Освен работа, то трябва да остава и време за забавление. След края на първа смяна в петък, много голяма част от нашите екипи успяват да отидат заедно на тиймбилдинг и да обсъдят на спокойствие изминалата работна седмица.

 

8. При нужда, извънредният съботен работен ден е 6-часов.

 

Не е тайна, че в голяма част от производствените компании се налага понякога да се работи и в събота, въпреки че не е често срещана практика при нас. В Бадер България доста от служителите често приветстват съботният работен ден, заради добрите условия.

Галина, която е от повече от година в Бадер България, споделя „Много голямо предимство на работата на смени е, че ако се наложи да работим в събота, то работим 6 часа и заплащането, което получаваме за този извънреден труд, е със 75% повече от това, което получаваме в редовните часове. На предишното ми работно място съм работила дори над десет часа извънредно в събота, а заплащането е било нищожно. В Бадер България заплащането е достойно и коректно, съобразено със сменния режим.

Това далеч не са всички предимства на работата на смени, но това бяха най-често споменаваните от нашите колеги по време на организираната от нас дискусия.

Разбираемо е, че за хора с предишен опит в шевното производство работата на смени е новост, но ние от Бадер България им предлагаме нужните условия, за да свикнат с двусменния режим на работа. Както виждате, той вече се е превърнал в предпочитания режим на работа на голяма част от колегите ни от производството.

Ако искаш да кандидатстваш за работа в Бадер България, можеш да го направиш на телефон 0889291925, на лично съобщение във фейсбук страницата ни Bader Bulgaria или на място в град Русе на бул. Липник“ 121.

video
play-rounded-fill
агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук