Маркетлинкс: Няма промяна в електоралните нагласи

0

Електоралната подкрепа за партиите остава почти непроменена за последните месеци, поне що се отнася до първите пет политически сили.

Това показват резултатите от национално проучване, осъществено от социологическата агенция „Маркет линкс“ в периода 14-23 август т.г.

Според нагласите за гласуване на предсрочните избори, ГЕРБ-СДС отново би била първа политическа сила, за която биха гласували 15,5% от всички запитани или 21,9% от тези, които казват, че ще гласуват. За ДПС като монолитна партия биха гласували 8,1% от всички или 15,4% от гласуващите участници в проучването. „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) би получила 8% подкрепа от всички или 14,3% от гласуващите, „Възраждане“ – 7,8% от всички и 11,5% от гласуващите. За БСП биха гласували 4,8% от запитаните или 6,2% от гласуващите.

„Има такъв народ“ (ИТН) получават 3,6% подкрепа от всички или 3,2% от гласуващите, а „Величие“ – 1,3% от всички или 2% от гласуващите.

25,5% от всички запитани или 16,3% от тези, които ще отидат до урните, не са решили кого да подкрепят, а 16,7% няма да гласуват. Квадратчето „Не подкрепям никого“ биха отбелязали 4,3% от всички или 2,5% от гласуващите участници в проучването.

Първият служебен кабинет „Главчев“ завършва управлението си с ниско, но идентично с доверието в правителството, водено от Николай Денков, през март тази година. В края на своята дейност рейтингът на 50-ото Народно събрание е сходен с този на финала на предходните две. Нива на доверие около 6-8% са повече от ясен индикатор за дълбоката криза на доверие в основополагащата институция на парламентарната ни република, отбелязват още от „Маркет линкс“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук