„Капсула на славата“ с предмети на Христо Стоичков гостува в Русе

0

Специално обособена „Капсула на славата“ с емблематични вещи и снимки на легендата на българския футбол Христо Стоичков пристигна в Русе. Атрактивната инсталация се намира в хипермаркет на адрес бул. „Липник“ №8 и ще бъде разположена там до края на месец септември.

Обиколката на Капсулата продължава през цялата година в различни градове на страната. Сред знаковите предмети в нея са националната фланелка на Христо Стоичков, с която играе на Световното първенство по футбол през 1994 год., бутонки, както и оригинално копие на трофея „Златна топка“. Това е най-престижната индивидуална награда във футбола, с която легендата на българския футбол триумфира на 19 декември 1994 год. на церемония в Париж. И до днес Христо Стоичков е единственият българин, носител на „Златната топка“ в най-популярния спорт на планетата.

Изложенията на знаковата инсталация се провеждат в Карлово, Стара Загора, Казанлък, Бургас, Варна, Пловдив, София и други градове, в които феновете на футбола ще могат да се докоснат до най-значимите отличия на Камата. Вещите са предоставени лично от Христо Стоичков за клиенти на веригата и фенове на спорта. А всички посетители и гости на София имат възможност да посетят постоянната експозиция и да научат още за легендата на българския футбол в Зала на славата „Христо Стоичков“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук