Двойно повече пожари в сухи треви и стърнища са гасили русенските огнеборци

0

Двоен ръст на пожарите в сухи треви и стърнища в Русе и областта е регистриран от 1 януари до 9 септември 2024 г. спрямо същия период на миналата година. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Светослав Войчев по повод Празника на пожарникарите, който се отбелязва на 14 септември.

От началото на годината досега са регистрирани 257 произшествия, докато за същия период от време през 2023 г. са били 128. Основните причини за тях предимно са човешки грешки и високите температури през лятото.

Общо на 1014 сигнала са реагирали русенските огнеборци през първите девет месеца за тази година, а през миналата – 924, каза още комисар Войчев. По-големите пожари са край квартал „Средна кула“, където изгоря иглолистна и смесена гора на площ от 85 декара, в местността Стълпище край село Мечка, където е изгоряла 10 декара широколистна гора и в района на вилна зона „Девети километър“ край Русе с изгорели 2,5 декара широколистна гора и изоставени дворни места.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук