Убиецът на Еранухи Пехливанян иска по-лека присъда

0

Гарабед В., който получи доживотна присъда без право на замяна за убийството на Еранухи Пехливанян, е подал жалба до Върховния касационен съд с искане за замяна на присъдата му с по-лека.

Адвокатът му. е подал касационна жалба срещу решението на Апелативен съд – Велико Търново, твърдейки процесуални нарушения и нарушения на материалния закон. Защитата също така оспорва справедливостта на наложеното наказание.

Делото по жалбата е насрочено за 27 септември 2024 година .

Гарабед В. и неговият съучастник Михаил М. бяха признати за виновни от Окръжен съд – Русе за убийството на Еранухи Пехливанян. и получиха присъди от по 25 години лишаване от свобода. След обжалване от страна на прокуратурата, Апелативен съд – Велико Търново измени присъдата, като замени наказанието на Гарабед В. с доживотен затвор без право на замяна. Междувременно, наказателното производство срещу Михаил М. бе прекратено поради неговата смърт в затвора.

Случаят привлече значително обществено внимание и подчерта необходимостта от строги мерки срещу тежката престъпност. Предстоящото заседание във Върховния касационен съд ще определи окончателната съдба на Гарабед В. и ще постави точка на това продължително съдебно производство.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук