Форум на „Медика“ събра специалисти от 5 държави в Русе

0

Специалисти от България, Сърбия, Германия, Италия и Испания се събраха в Русе за петото издание на „Русенски интервенционални дни“, организирани от лечебни заведения „Медика“, Русенският университет „Ангел Кънчев“ и Българско дружество по интервенционална кардиология.

Общо участниците във форума са над 200. Основният акцент в тазгодишното издание на форума са диагностиката и справянето с усложнения в лечението на съдови заболявания. Свои презентации ще представят едни от най-успешните наши и чуждестранни специалисти в областта на кардиологията, кардиохирургията, съдовата хирургия, неврологията и образната диагностика, тъй като  мултидисциплинарният подход е задължителна част от съвременното лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

Проф. д-р Хуан Луиз Гутиерез-Чико, ръководител на Централна военна болница на Федералната армия в Кобленц, Германия, и проф. д-р Джанлука Ригатели, който оглавява Интервенционалната кардиология на обединени болници „Риунити“ в Падуа, Италия, за поредна година са лектори на форума. Опита си ще споделят проф. д-р Кристоф Хамерстингъл, ръководител на отделението по вътрешни болести и кардиология в болница „Едуардус“ в Кьолн, Германия, и д-р Владимир Митов, ръководител на Сърдечния център в Зайчар, Сърбия.

Освен теоретични лекции са предвидени сесии за медицински сестри, както и разглеждането на конкретни случаи. В програмата на научното събитие освен сесиите на лекарите са включени и две сесии на специалистите по здравни грижи, защото се отдава голямо значение на тяхната роля в целия диагностично-лечебен и възстановителен процес. Освен това ще бъдат предавани 5 случая на живо от ангиографските зали на Лечебни заведения МЕДИКА, където ще бъдат показани едни от най-съвременните методи за инвазивна диагностика и лечение на съдовите заболявания. На финала четирима специалисти ще запознаят аудиторията с клинични случаи с усложнения.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук