КНСБ предлага да се върне мярката 60/40

0

КНСБ предлага, както бе по време на ковид пандемията, да се направи отново мярка 60/40 за фирми, които намаляват оборотите и изпитват затруднения с доставките. Това мнение изрази главният икономист на КНСБ Любослав Костов пред БТВ.

Той посочи, че компаниите, които напускат в момента, не напускат заради заплатите, а заради това, че ерата на евтиния труд свърши. За минималните и средните равнища на заплащане, продължаваме да сме на последно равнище по заплащане. Бизнесът се оплаква, че има недостиг на работна ръка, а продължаваме да внасяме кадри от трети страни, коментира Любослав Костов.

По думите му България преживява една от годините на най-посредствения си икономически растеж. Имаме глобален проблем на европейско ниво с доставките и икономиката, изтъкна Костов.

Икономистът Владимир Сиркаров смята, че ниският стандарт на живот е преходен период, вследствие на който ще имаме по-висок стандарт на живот. Трябва да имаме висока индустрия с висока добавена стойност, настоя Сиркаров, като даде пример, че редица държави като Румъния и Сърбия се развиват доста добре с план за реиндустриализация.

Сиркаров посочи, че политиците не говорят за икономика, а трябва да се сложат на масата идеи за икономическо развитие и енергийна реформа.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук