Зеленски: Краят на войната е по-близо, отколкото си мислим

0

Украинският президент Володимир Зеленски направи оптимистично изявление за възможния край на войната с Русия. В интервю за ABC News Зеленски заяви, че краят на войната е „по-близо, отколкото си мислим“.

„Мисля, че сме по-близо до мира, отколкото си мислим, че сме по-близо до края на войната“, подчерта той.

Интервюто на Зеленски е направено по време на посещението му в Ню Йорк за Общото събрание на Организацията на обединените нации тази седмица, част от пътуването му до САЩ, където той обеща да представи това, което нарича „План за победа“, на президента Джо Байдън, както и на други ключови американски политически лидери.

Зеленски отново призова съюзниците да укрепят украинската армия. Украинският президент утвърждава, че Украйна може да принуди Путин да прекрати войната само от „силна позиция“.

„Планът за победа е да укрепим Украйна, затова молим нашите приятели, нашите съюзници, да ни укрепят“, казва украинският президент.

В интервюто Зеленски заявява, че Владимир Путин се „страхува“ от операцията в Курск, тъй като „хората му видяха, че не може да защити… цялата си територия.“

Зеленски неведнъж е отправял призив към САЩ и Обединеното кралство да отменят ограниченията си върху ракетите с голям обсег, които са предоставили на Украйна, за да поразяват цели дълбоко в Русия. Междувременно руският президент Владимир Путин предупреди, че използването на западни оръжия за нанасяне на удари по руски цели ще се разглежда като сериозна ескалация на войната и пряко предизвикателство от страна на страните от НАТО.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук