Турция иска над 88 000 години затвор за създател на финансова пирамида, взаимствана от компютърна игра

0

Присъда от над 88 хиляди години затвор иска турската прокуратура за създател на финансова пирамида в Турция, предаде телевизия „Хабертюрк“.

Подсъдими по делото са общо 20 души, сред които Мехмет Айдън – по прякор Биволчето, и брат му Фатих Айдън. Прокуратурата иска Биволчето да бъде осъден на общо 88 302 години лишаване от свобода, става ясно от огласения обвинителен акт.

33-годишният Мехмет Айдън се счита за един от най-крупните измамници в Турция през последните години. Той е шеф на финансовата пирамида, наречена „Чифтлик банк“, създадена през 2016 година, предаде БТА.

За две години, от създаването на пирамидата до бягството му от Турция през 2018 г., както бе установено, той е измамил над 132 хиляди души, от които е събрал 1,14 млрд. турски лири.

Схемата, по която е действала „Чифтлик банк“, е заимствана от популярната игра Farmville. Инвеститорите са влагали пари за закупуване на крави, кокошки, пчели и други животни, които да се отглеждат във ферми и пчелини, а „собственикът“ на животните получава дивиденти от продадените продукти – мляко, яйца, мед и др.Създателят на финансовата пирамида Мехмет Айдън бе задържан в Бразилия и екстрадиран в Турция през 2021 г.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук