Как да се лекуваме в периода на грипните и вирусни инфекции?

0

Хората се сблъскват с най-различни вируси и настинки, особено през зимата. Важно е симптомите да се тушират с подходящи медикаменти, които са съобразени със състоянието на човека. Някои от тях се изписват от специалисти след преглед, а други могат спокойно да се купят от аптеката без рецепта. В момента едни от най-популярните са ефективните лекарства за сваляне на температура. Покачването на телесната температура е сигурен симптом, че в организма се случва нещо. Тя обикновено е реакция към болестотворни агенти и целта ѝ е да активизира имунната система. Ако обаче стойностите на термометъра продължат да се покачват, е задължително да вземете лекарство.

Как се разпространява вирусната инфекция?

Обикновено при подобна зараза човек започва да усеща различни симптоми, които са ясен сигнал за заболяването. Това в повечето случаи е главоболие, отпадналост, болки в гърлото, кашлица и не на последно място висока температура. Тъй като вирусните инфекции са много разнообразни и няма конкретно лечение, специалистите третират по-скоро техните симптоми. Потърсете лекарство, което ще облекчи неразположението и ще има положителен ефект. Важно е да знаете как се разпространяват вирусните инфекции, за да станете по-внимателни:

  • по въздушно капков път, чрез контакт със заразени хора – когато сте в градския транспорт или в обществена сграда, където има повече хора, е възможно да бъдете в контакт с болен човек. Препоръчително е в есенно-зимния период да използвате маска и често да миете ръцете си;
  • при докосване на заразени повърхности и предмети – ето защо трябва да сте безкомпромисни към хигиената и винаги да дезинфекцирате ръцете си както и предметите, които редовно ползвате;
  • вируси се разпространяват най-лесно в помещения със сух и затоплен въздух – много специалисти препоръчват да се ползват овлажнители за затворените помещения.

Ако сте били в контакт с вируси и сте се заразили, вероятно един от първите симптоми които ще забележите, е отпадналост и висока температура. По този начин имунната система се активизира и започва да се бори с вредните микроорганизми. Препарати за висока температура могат да се ползват, чак когато тя стигне 38 градуса или по-висока.

С какво ще ни помогнат лекарствата за понижаване на температурата?

Има хора, които смятат че при вирусна инфекция, е най-добре да използват антибиотици. Според специалистите това е голяма грешка и няма да даде необходимия ефект. Важно е да посетите вашия лекар, за да ви предпише лечение, но ако симптомите не са толкова сериозни, има възможност сами да намерите подходящи лекарства в аптеката. Много добро решение е покупката на парацетамол или ибупрофен, които ще окажат влияние не само върху високата температура, но и върху симптоми като главоболие, дискомфорт в гърлото и други, посочват от сайта.

Тези лекарства са болкоуспокояващи, като в същото време помагат за отбъбването на носната лигавица. Лекарствата за сваляне на температурата могат да се намерят под формата на капсули и разтворими сашета. Ако сте решили да приемете например Колдрекс, Грипекс или Терафлу, които също свалят температурата, трябва да разтворите прахчето с гореща вода и да го изпиете като топла напитка. Много често подобни препарати предизвикват сънливост, затова е добре, ако сте болни, да си останете у дома и да почивате. След като препаратът който сте избрали понижи температурата, бързо ще усетите облекчение и ще възвърнете спокойствието си.

Защо трябва да се грижим за имунната система?

Честите боледувания, алергичните реакции и други подобни смущения, трябва да насочат вниманието ви към това, до колко имунната система функционира правилно. Днес хората са изложени на по-голям стрес, често нямат възможност да се хранят достатъчно здравословно и това води до понижение на имунитета. За да се предпазите, има възможност да потърсите подходящи лекарства за имунната система, които ще имат благотворно влияние върху цялостното здраве на организма. Има някои неща, които може да направите подкрепа на своята имунна система.

От аптека Mirabel.bg препоръчват да включите в менюто си повече плодове и зеленчуци богати на витамини, може да изберете и хранителни добавки, да започнете да спортувате и да се опита за намалите стреса. Ще бъдете в добра кондиция и ако си осигурявате достатъчно часове сън в денонощието. От аптеката може да се снабдите с подходящо лекарство имуностимулатор, което ще активизира точните клетки в тялото и ще ви осигури повече сила и възможно да се справите с болестотворните вируси.

Какви препарати за имунната система да използваме?

За голямо щастие пациентите вече могат за открият огромен асортимент от различни продукти, които подсилват имунната система. Този вид лекарства могат да се поръчат без рецепта и в основата си представляват комбинация от витамини, минерали и различни билкови екстракти, които стимулират тялото и засилват имунитета. Препоръчваме да се консултирате с фармацевт или лекар, ако сте избрали да ползвате имуностимулатори.

Задължително е да спазвате препоръките описани върху опаковката и да не превишавате препоръчаните дози. В аптеката ще намерите препарати насочени към имунната система на дечицата. В техния състав са включени ехинацея, прополис и коластра, които подпомагат работата на имунната система и нормализират защитните сили на организма. Вижте тяхната карта на сайта.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук