Забраняват да си продаваме колата на части

0

Да се забрани гражданите да си разкомплектоват автомобилите, излезли от употреба, предвиждат промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, качени за обществено обсъждане.

Така ще се предотврати собственикът на вече негоден автомобил да го продаде на лице, което не притежава разрешение за дейности с отпадъци, а то от своя страна да го разкомплектова с цел продажба на годните за продажба части,  а негодните да изхвърли на неразрешени за това места.

С промените се цели възпрепятстване на осъществяването на нерегламентирани дейности с излезли от употреба моторни превозни средства, което ще намали риска от увреждане на компонентите на околната среда.

В практиката се констатират множество случаи на извършване на дейности по съхраняване и разкомплектоване на МПС-та в частни имоти, което е нарушение на разпоредбите на Закона за управление на отпадъците (ЗУО). Налице са множество случаи на нерегламентирани дейности с излезли от употреба МПС във връзка с тяхното съхраняване и третиране в частни имоти от физически лица, което от своя страна създава риск от замърсяване на околната среда, обясняват в мотивите си от Министерството на околната среда и водите.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук