Богата и пъстра програма на ДТ „Сава Огнянов“ през октомври

0

Повече от богата и пъстра е програмата на ДТ „Сава Огнянов през октомври. Освен продукцията на театъра, в програмата на Международния театрален фестивал „Есенни театрални срещи в Русе“ от 8 до 13 октомври, ще гостуват куп звезди на театъра, литературата и филмовата документалистика. Имена като Здравка Евтимова, Мария Касимова – Моасе, Цветана Манева, Александър Сано, Георги Тошев, Димитър Коцев – Шошо и други неминуемо ще привлекат изкушената публика, като голяма част от събитията са с вход свободен.

Фестивалът е подкрепен от Министерството на културата и Община Русе, чрез програма „Култура“.  Катя Костова – председател на сдружение „Кауза Пещера“ е основен организатор, а ДТ „Сава Огнянов“ е партньор в инициативата в Русе да има такъв фестивал.

Театралният октомври започва на 8-и, от 19:00ч., на Голяма сцена, когато е откриването на фестивала със спектакъла „Странна случка с куче през нощта“ с режисьор Боян Иванов и носителя на Икар 2024 за дебют Калоян Желев.

„Моята вечер, твоята нощ“ на режисьора Димитър Коцев – Шошо ще бъде показан на 9 октомври, от 19:00ч., на Голяма сцена, в програмата на фестивала.  Там си партнират Александър Сано и Мартина Апостолова.

Моноспектакълът „Кармен“ с участието на Биляна Драгичевич-Пройковска от Република Северна Македония ще бъде представен на 9 октомври, от 19:00ч., на Голяма сцена в Доходното здание. Продукцията е на Драматичен театър – Скопие с режисьор Деян Пройковски.

Мария Касимова-Моасе идва в Русе с най-новата си продукция „Червена звезда, блок 28“ на 11 октомври, от 18:00ч., на Камерна сцена. В същия ден, но от 20:00ч. е спектакълът на  Драматичен театър – Пловдив „Ръкомахане в Спокàн“ с режисьор Елица Йовчева.

На 12 октомври е втората премиера на „Опит за летене“ по Йордан Радичков, с режисьор Недялко Делчев, от 19:00 ч., на Голяма сцена.

Фестивалът „Есенни театрални срещи в Русе“ ще бъде закрит на 13 октомври със спектакъла „Честит рожден ден, Цветана“ на режисьорката Яна Борисова. В съпътстващите събития всеки ден ще има „Среща с автограф“, представяне на книги, списание, изложба, както и два документални филма на Георги Тошев посветени на Татяна Лолова и Цветана Манева.

Втората премиера на „БИФЕМ“ на режисьора Ростислав Георгиев предстои да видим на 18 октомври, от 19:00 часа в Камерна зала на театъра. На 23 октомври ще си припомним „Духът на поета“ от Стефан Цанев и в какво се превръщат идеалите за чест, достойнство и свобода през погледа на режисьора Ивайло Ненов.

На 25 октомври, от 19:00ч. на Голяма сцена излизат героите на Мартин Макдона в „Куцльото от забутания остров“ с режисьор Пламен Марков. В една от ключовите роли влиза актьорът Мариан Бачев. На 29-и ще гостува  МДТ „К. Кисимов“ Велико Търново с оперетата от Франц Лехар „Страната на усмивките“. За тази постановка билетите се продават само на каса. Диригент -постановчик- Георги Патриков.

Месецът завършва със спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“ на режисьорката Анастасия Събева. Той ще се играе на 30 октомври, от 19:00ч., на Голяма сцена в Доходното здание. Елена Нацариду спечели АСКЕЕР 2024 за неговата костюмография.

Билети онлайн: www.entase.bg/dtruse

Билетна каса: 082/830 168

Работно време от 10:00 до 14:00ч. и от 14:30 до 18:00ч.

https://www.rusetheatre.com/

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук