Факелът на мира премина през Русе

0

Участниците в тазгодишното издание на международния „Пробег на мира“ преминаха днес през Русе.

Групата от около 50 участници от цял свят изминаха пътя от Вазата в Парка на младежта до пл. „Свобода“, където предадоха горещия факел на мира – символ на глобалната кауза.

В щафетното бягане се включиха както русенски състезатели от различни спортни клубове, така и доброволци от Англия, Шотландия, Нова Зеландия, Мексико и Исландия. Те предадоха посланието за мир на основателя на инициативата Шри Чинмой.

На сцената пред Съдебната палата младите таланти от Вокална група „Приста“, Студио за поп и джаз „Икономов“, Балет „Импулс“ и Клуб „Калагия“ към Общинския младежки дом изнесоха програма със свои изпълнения.

В следващата седмица бегачите ще изминат с факела на мира над 600 км до граничен пункт Гюешево, където ще продължат през Македония и Сърбия, до финала в Унгария, който ще се състои на 18 октомври.

Пробегът на мира е глобална щафета, която има за цел да насърчи сближаването между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят. Тази най-мащабна мирна инициатива датира от 1987 г. и обхваща повече от 150 страни от всички континенти. Бегачите пренасят по целия маршрут горящ факел – символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук