„ВИТТЕ Аутомотив“ се разширява, разкрива нови работни места

0
Откриха разширението на завода за автомобилни части „Витте Аутомотив“

30Базираният в Русе завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия „ВИТТЕ Аутомотив България“ разширява дейността си н Русе.

Това става ясно от Решение на Министерския съвет за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Русе ще се предоставят средства в размер до 116 878 лв. с ДДС за изграждане на елементи на общинска пътна инфраструктура: „Изграждане на тротоари и извършване на текущ ремонт на кръстовище между улиците „Слатинска“ и „Индустриален парк“, в общински имот м. „Слатина“, гр. Русе“, economy.bg.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Второ разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия“, гр. Русе, община Русе на „ВИТТЕ Аутомотив България“.

Инвестицията по проекта е в размер на 23 млн. лв. и се предвижда разкриването на 302 нови работни места.

Очаква се в резултат от изграждането и ремонтирането на инфраструктурата да се подобри значително транспортно-комуникационната свързаност в района, да се гарантира живота и здравето на хората, ползващи ежедневно транспортната техническа инфраструктура, и намаляване значително на риска от ПТП.

Ползватели на инфраструктурата след нейната реконструкция ще са още „Балкан цинк“, „Керос Керамика“, „Клио Комерс – ТБ“, „ВИП АЛ 07″ и др.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук