Лидер на „Хамас“ е убит при израелски удар

0

Радикалното палестинско движение „Хамас“ обяви, че лидерът на клона на групировката в Ливан – Фатех Шериф Абу ел Амин, е убит при израелски удар, предаде Ройтерс. Атаката е била нанесена в Южен Ливан, уточнява групировката. Заедно с командира са загинали и членове на семейството му.

Израелската авиация нанесе удар по жилищна сграда в Бейрут, като това е първата такава атака на територията на ливанската столица от началото на конфликта в Близкия изток на 7 октомври и тя се случва в момент, когато Израел ескалира военните действия срещу съюзниците на Иран в региона, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Ударът е бил нанесен по горния етаж на жилищна сграда в квартал „Кола“ в ливанската столица, твърдят източници на агенцията. По-рано, в изявление на Народния фронт за освобождение на Палестина (НФОП), бе съобщено, че трима лидери на организацията са убити при израелския удар.

НФОП е една от военните групировки, които се сражават срещу Израел. Към момента израелските въоръжени сили не са отговорили на запитване за коментар, отбелязва Ройтерс.

Зачестилите нападения на Израел срещу военната групировка „Хизбула“ в Ливан и срещу бунтовниците хуси в Йемен породиха опасения, че боевете в Близкия изток могат да излязат извън контрол и в тях да бъдат въвлечени Иран и основният съюзник на Израел – САЩ.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук